De beste prijs
Snelle levering
Bezoek onze showroom in Haarlem

Grillen doe het makkelijkst op een keramische bbq van Auplex Kamado

Keramisch grillenEen keramische bbq verschilt van een gewone bbq in warmte vastheid, warmte efficiëntie en regelbaarheid. Met een keramische bbq kan je tot wel vier keer grillen met een portie houtskool en is het mogelijk zeer lang achter elkaar gelijkmatige temperaturen vast te houden. Deze unieke eigenschappen vind je bij geen andere soort houtskoolgrill.

De warmte vastheid van de keramische bbq komt door de goede isolatie van twee lagen keramiek. Beide vuurvaste lagen werken super isolerend. Via de onderste luchtschuif en de luchtschuif in de deksel van de kamado kan de lucht zo worden geregeld dat zowel zeer hoge (tot minimaal 350 graden) als lage (100 graden) temperaturen mogelijk zijn. Op deze wijze kan de keramische bbq als pizzaoven dienen, maar ook als houtskool buiten grill voor het bereiden van mooie grote stukken vlees en vis op hoge en lage temperaturen.

Een keramische bbq of keramische grill bestaat uit een onderkant en deksel van geglazuurd vuurvast keramiek. In de onderkand bevinden zich nog een vuurschaal en vuurring voor extra isolatie. In de vuurschaal ligt een rooster dat meestal van gietijzer is gemaakt. Ook zijn er mandjes te koop voor betere doorluchting. Op de vuurring ligt een rooster van RVS (type 304). De deksel is afsluitbaar met een meestal gietiijzeren margrietschijf. De deksel en onderkant van de keramische bbq worden bij elkaar gehouden door ringen en een scharnier. Er zijn verschillende scharnieren. De kamado bbq staat op een onderstel of in een tafel. Vaak heeft het losstaande model zijtafels.  

Probeer bijvoorbeeld eens spare ribs van de keramische barbecue. Eerst een nacht marineren in een mooie rub en vervolgens een paar uur lang garen op lage temperatuur (120 graden). Als laatste aflakken met bbq saus of nog even in aluminiumfolie nagaren met wat appelsap voor het zuurtje.

Heb je wel eens pulled pork bereid? Of een heerlijke zalm gerookt? Dit kan allemaal gemakkelijk op een keramische grill.

Kortom: zet je WEBER maar op Marktplaats.

Nog even over WEBER en ook over andere bbq’s. Veel van deze barbecues werken op briketten. Briketten zijn ongeveer het laatste waar je je voedsel op wilt bereiden. Briketten zijn geperst van houtskool resten en worden bij elkaar gehouden door allemaal middeltjes die niet echt lekker smaken en ook zeker niet gezond zijn. Om deze reden mogen er nooit, maar dan ook nooit, briketten gebruikt worden in de AUPLEX kamado, maar ook niet in je Big Green Egg of Primo Grill. De chemicalien trekken namelijk in het poreuze keramiek en tasten je kamado aan. Dat wil je je keramische grill toch niet aandoen?