De beste prijs
Snelle levering
Bezoek onze showroom in Haarlem

Geschiedenis

Historie Kamado / Geschiedenis keramische BBQ

De geschiedenis van het kamado koken gaat duizenden jaren terug naar China en Japan. Na WOII namen veel Amerikaanse soldaten een kamado mee naar huis. Hierdoor won het keramisch barbecueën aan populariteit en ontstonden er verschillende Amerikaanse merken, zoals Big Green Egg. Door de populariteit van de Big Green Egg zijn er in Amerika verschillende merken keramische grill ontstaan, zoals Grill Dome en Primo Grill. Sinds een aantal jaar is het keramische grillen ook in Nederland populair. Kan je geen genoeg krijgen van lezen over de kamado, dan verwijzen wij je graag naar wikipedia.


 

1. De deksel bestaat uit stabiel keramisch materiaal met een geregelde uitlaatklep voor lucht / temperatuurregeling, en een temperatuurmeter.

2. De buitenbak bestaat uit isolerend keramiek. De ventilatieschijf wordt gebruikt om lucht te regelen en om as te verwijderen.

3. Het rooster is van roestvrij staal en wordt geplaatst op de vuurring.

4. De vuurring wordt geplaatst op de vuurbak. 
 
5. Het grillrooster ligt in de bodem van de vuurbak. Deze zorgt voor de luchtstroom en juiste afvoering van het as.
 
6. De vuurbak wordt gevuld met houtskool. De vuurbak staat op poten en zorgt voor continue ventilatie.