De beste prijs
Snelle levering
Bezoek onze showroom in Haarlem

FAQ | Veelgestelde vragen

Is de AUPLEX kamado het zelfde als Big Green Egg?

De AUPLEX Kamado is net als de Big Green Egg een keramische bbq of wel kamado. De kamado bbq's van Auplex Kamado Nederland kwamen in eerste instantie uit de Auplex Fabriek in China, maar inmiddels maken we zelf een nog betere kamado. De Big Green Egg fabriek staat in Mexico. 

Is de kwaliteit net zo goed als Big Green Egg?

Wij zijn ervan overtuigd een prima product te leveren. Maar er zijn natuurlijk verschillen. Tussen elke kamado die je ziet zijn er verschillen in keramiek en uiterlijk. De kamado's die wij hebben zijn van uitstekende kwaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat je er heel lang plezier van zal hebben. 

Zit er garantie op de AUPLEX kamado?

Wij geven  een jaar garantie op de AUPLEX kamado. Voor de voorwaarden verwijzen wij naar de garantievoorwaarden.

Ik kan de AUPLEX Kamado voor USD 399 zelf kopen bij de AUPLEX fabriek. Is dat niet voordeliger?

De AUPLEX Kamado kan je ook zelf in China bestellen (zie hiervoor www.auplex.com, auplexbbq.com, auplexkamado.com). Het lijkt in eerste instantie een misschien voordeliger, maar er komen nog een veel verborgen kosten bij. Denk aan invoerrechten, vrachtkosten, inklaringskosten, transportkosten, etc. Hierdoor komt een individuele AUPLEX kamado al snel op € 1.000 per stuk. Alleen als je besluit met meer dan 15 keramische grills bij AUPLEX te bestellen, dan kom je in de buurt van de prijzen vanwww.auplexkamado.nl. Mocht je aan zulke aantallen denken, neem dan contact met ons op voor een prijsvergelijking. Ook dan zijn we er zeker van dat we goedkoper zijn, dan zelf importeren. Daarnaast is het wel zo fijn als je de garantie gewoon in Nederland kan regelen en daar niet voor naar China hoeft. Even terugsturen van de keramische grill is een duur grapje. Bovendien hebben wij alle reserve onderdelen gewoon op voorraad. Mocht je toch graag zelf in contact treden met Becky, Vivian of Mary van Auplex, dan brengen we je graag met ze in contact. 

Ik wil graag een kamado met een eigen merk zelf verkopen.

Er zijn in Nederland verschillende verkopers van de AUPLEX Kamado die deze onder eigen merk verkopen. Mocht je nadenken een eigen kamado merk te starten, neem dan contact met ons op voor onze OEM service. Wij helpen je graag met het in de markt zetten van je kamado merk en het importeren daarvan. Wij hebben een eigen kwaliteitssysteen met lokale inspecteurs die per order contoleren of de kamado’s aan onze hoge eisen voldoen. Ook verschepen wij een groot aantal containers, waardoor wij kunnen profiteren van voordelige verschepingstarieven. Wij helpen je graag!

Kan ik korting krijgen? 

Wij geven op de AUPLEX kamado alleen korting als we de keramische bbq al een keer ter demonstratie hebben gebruikt. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe zit het met de kwaliteit?

De AUPLEX kamado is van zeer hoge kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit hoog blijft, zijn wij regelmatig in China te vinden om de kwaliteit van het product te testen en te waarborgen dat alleen de beste barbecues aan onze klanten worden geleverd. Elke levering wordt door onszelf of een externe quality control team volledig nagekeken. Mocht er toch iets verkeerd zijn gegaan, dan zijn wij zeer coulant met de garantie.

Ik zie op internet veel keramische barbecues die lijken op de AUPLEX kamado.

Dat klopt! Er zijn diverse importeurs van de AUPLEX kamado in Nederland. Zij verkopen de AUPLEX Kamado meestal onder een eigen merknaam, zoals bijvoorbeeld Patton Kamado, Takumi kamado, Baqqe, Mycooker, Dutsji of Roastchief en meestal voor een veel hogere prijs dan AUPLEX Kamado. Ook bij de Hanos en tuincentra is onder verschillende namen de Auplex kamado te vinden. Ook Patton verkoopt  de keramische bbq van AUPLEX. 

Waarom is de AUPLEX kamado zo goedkoop?

De keramische grills van Auplex  Kamado Nederland zijn zo scherp geprijsd, omdat wij een grote importeur zijn van keramische bbq's en daardoor scherpe tarieven kunnen afdwingen.  Deze voordelige prijzen rekenen wij aan onze klanten door. Voor de keramische barbecues hebben wij afspraken met shipment companies over voordelige verscheping van China naar Nederland. Wij verkopen zonder tussenpartijen direct aan de consument en kunnen daarom lekker scherp zijn. Onze inkoopvoordelen rekenen wij aan onze klanten. Overigens zult u de AUPLEX Kamado ook op andere websites onder andere merknamen tegenkomen. Vergelijk gerust de prijs en de kwaliteit. Wij zijn er zeker van dat wij het beter kunnen!

Is de Auplex Kamado de Patton grill Kamado? 


Deze vraag krijgen we heel vaak bij Auplex Kamado. Is die van jullie nu ook de Patton Kamado? Het antwoord is nee. Patton Kamado wordt nog steeds gemaakt door  Auplex in China. Voor de Patton Grill wordt dezelfde mal en dezelfde klei gebruikt als alle andere Auplex kamado's. Wij maken de grill inmiddels ergens anders van veel sterker en mooier keramiek. Geen enkele reden om dus niet gewoon bij Auplex kamado Nederland te kopen. 

Bij andere Auplex aanbieders zoals Baqqe, Patton en Mycooker zag ik een witte kamado, hebben jullie die ook?

“Met een witte blijf je zitte”, zegt mijn garagist altijd. Ook bij Auplex kamado werkt het zo. Wij hebben de witte kamado geïnspecteerd en hebben deze helaas af moeten keuren voor verkoop. De witte verf geeft problemen bij de hechting aan het keramiek en daardoor is de kwaliteit niet goed genoeg. Wij hebben daarom besloten de witte AUPLEX Kamado niet in ons assortiment op te nemen.

Als jullie BBQ niet meer bij Auplex wordt gemaakt waarom heten jullie dan nog zo?

Wij hebben gekozen voor een andere fabrikant dan Auplex omdat wij gaan voor kwaliteit. Wij willen graag de allerbeste bbq's verkopen om zo onze klanten tevreden te krijgen en ze te laten genieten van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Wij hebben altijd los gestaan van Auplex China maar hebben bij aanvang besloten de naam Auplex Kamado te gebruiken. De naam wijzigen is omslachtig en we zijn open over wat we doen. We hebben daarom besloten in Nederland gewoon de naam Auplex te blijven voeren, al komt de kamado inmiddels uit een andere fabriek. 

Zijn jullie het alternatief voor Big Green Egg?

Tja, we kunnen hier nu wel gaan roepen dat we beter zijn dan welke andere kamado grill dan ook, maar wij houden het graag geloofwaardig. De Big Green Egg, Primo Grill en Grill Dome, zijn prachtige kamado bbq’s van hoge kwaliteit. Elk met zijn eigen eigenschappen. De Big Green Egg is uiteraard de bekendste in Nederland en ook wij vinden de Big Green Egg gewoon een geweldige keramische bbq. De Big Green Egg heeft echter een groot nadeel en dat is de hoge prijs. Omdat wij bij AUPLEX kamado vinden dat de Big Green Egg (BGE) voor de “ happy few” is, bieden wij een kamado bbq voor de ook voor de massa betaalbaar is. Ook andere merken zoals Grill Dome en Primo Grill bieden een prachtige grill aan, alleen net als bij de BGE geldt ook bij Grill Dome en Primo Grill dat de prijs voor velen een probleem is. Daarom bieden wij bij AUPLEX kamado deze prachtige gekleurde kamado aan tegen een wel heel mooie prijs. Niet alleen als alternatief voor Big Green Egg, maar gewoon omdat het een prachtige keramische bbq is van hoge kwaliteit. 

Waarin verschilt de kamado van Auplex Nederland van de Chinese Auplex Kamado? 

- Metaal is sterker en dikker 
- Voor de ringen wordt 304 RVS gebruikt dat van hogere kwaliteit is dan het Chinese RVS van de originele Auplex Kamado, waar het RVS betreft. 
- SCharnier is veel dikker en degelijker uitgevoerd. 
- Keramiek prachtig afgewerkt en veel sterker dan de originele Auplex Kamado. Zien is geloven!!!! 
- Verkrijgbaar in meer maten zoals de 14 inch en 15 inch kamado. 
- Veel originele accessoires van hoge kwaliteit