De beste prijs
Snelle levering
Bezoek onze showroom in Haarlem

AUPLEX Kamado en Big Green Egg

Wat is koken op een kamado toch een fantastische belevenis. Uiteraard krijgen we bij AUPLEX Kamado heel vaak de vraag of de AUPLEX Kamado net zo goed is als de Big Green Egg. Laten we eerst eens ingaan op de laatste van de twee, de Big Green Egg. De Big Green Egg is gewoon een hele goede keramische barbecue. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Big Green Egg is in 1960 het eerste bedrijf geweest dat een kopie maakte van de Japanse kamado en de BGE heeft daardoor jarenlang de markt gedomineerd. De BGE heeft de wereld eigenlijk kennis laten maken met Kamado Cooking.

Veel verkopers van andere merken keramische barbecues vinden het nodig om net te doen alsof hun keramische bqq beter is dan een Big Green Egg of gemaakt is van hetzelfde materiaal. Wij doen daar niet aan mee en leggen de verschillen graag uit. Wij willen graag dat onze klanten op basis van een gezonde vergelijking een keuze maken tussen de verschillende merken, waarbij we natuurlijk hopen dat de keus op de AUPLEX Kamado valt.

Grondstof

Premium keramische barbecues worden vaak gemaakt van het materiaal cordieriet. Het gaat hier onder andere om de bijvoorbeeld Big Green Egg en Primo, maar ook the Bastard is gemaakt van cordieriet. Cordoriet is een materiaal dat zeer warmte vast en bijzonder duurzaam is. Daarnaast zet cordoriet bijna niet uit tijdens het verhitten. Cordieriet is te herkennen aan de witte kleur. Cordieriet is een duurder materiaal dan het materiaal dat andere partijen gebruiken. De AUPLEX Kamado wordt gemaakt van versterkte klei. Klei is een zeer geschikt voor het maken van keramische barbecues, maar het is dus wel degelijk ander materiaal dan dat van de Big Green Egg. Is klei minder? Nee, dat niet. Klei is een prima grondsof om kamado’s van te maken. De warmtevastheid is zeer goed en de duurzaamheid ook, maar in tegenstelling tot wat andere beweren, worden de Auplex Kamado en de Big Green Egg niet van dezelfde soort keramiek gemaakt.

Kamado accessoires

AUPLEX Kamado verkoopt veel accessoires. Deze accessoires doen het ook prima op andere keramische barbecues, zoals Big Green Egg, maar ook op kogel barbecues zoals Weber. 90% van onze accessoires worden door onszelf ingekocht en daarom kunnen wij zeer interessante prijzen bieden. Het scheelt namelijk nogal of je de accessoires bij de fabriek koopt of via de groothandel. De kwaliteit van de accessoires is zeer hoog. Veel van onze accessoires worden gemaakt door de fabrikanten van de accessoires van topmerken zoals de Big Green Egg en voor ons gemaakt onder een white label, zonder logo erop. Er is dus geen reden om de accessoires niet bij ons aan te schaffen, tenzij u graag het Big Green Egg logo op uw accessoire wilt, dat gaat bij ons helaas niet lukken.

Wij bieden de volgende accessoires voor Auplex Kamado, Roastchief, Baqqe, Kamado Joe, Monolith, Big Green Egg, Primo Grill, Grill Dome, Dutsjii of Mycooker, tegen zeer scherpe prijzen:

-        BBQ pizzasteen of broodsteen

-        Plate setter / Heat deflector

-        Bear can chicken sitter

-        RVS kippengrill

-        Houtskool van Black Ranch, Dammers en Horeca Houtskool

-        Regenhoes

-        V-rack / Spare rib rek / rollade houder

-        Houten pizzaschep /pizza peel

-        Aluminium pizza peel

-        Ceder houten plankjes

Al onze accessoires zijn dus gewoon te gebruiken om de kamado’s van andere merken!